• Brand Story
  • Branding
  • Webdesign
  • Brand position
  • Digital experience
  • UX Design
  • Webdesign
  • Webdevelopment
  • Fullservice agency

Intensivering samenwerking VRVenture en Gewest13

02.03.2020
Journal

Vanaf 1 februari zitten VRVenture en Gewest13 op één adres in het Klokgebouw te Eindhoven. De toenemende vraag aan experience design én het geloof en de ambitie van beide partijen daarin heeft ten grondslag gelegen aan het besluit om bij elkaar te gaan zitten.

Ambitie en innovatie
De krachtenbundeling komt voort uit een jarenlange samenwerking en het gemeenschappelijk geloof in experience design. Met deze intensieve samenwerking voorzien beide bedrijven op verschillende manieren in elkaars behoeften en die van hun gezamenlijke opdrachtgevers.

VRVenture is gespecialiseerd in 3D visualisaties, Virtual- (VR) en Augmented Reality (AR) en werkt voor nationale en internationale opdrachtgevers, zoals onder andere Antea Group Nederland, Qurios Holiday Retraits en Lidl Nederland. Gewest13 is een digital branding agency met een groeiende prijzenkast en een sterke focus op beleving en digital storytelling.

“Zowel VRVenture als Gewest13 hebben een uitgebreid portfolio in gebiedsontwikkeling en de vastgoed sector, de mogelijkheden van onze samenwerking gaan echter veel verder.”
Tom Eele, Creative director – eigenaar Gewest13

Expansiedrift
VRVenture is gelieerd aan het in contentcreatie gespecialiseerde communicatiebureau ArtVenture uit Hilversum. Met het intensiveren van de samenwerking wordt nog meer ruimte gecreëerd om het gezamenlijke werkterrein verder uit te breiden naar de Randstad.

“Met de intensivering van onze samenwerking zijn we in staat een nog beter digital experience design aanbod voor onze klanten te creëren, onder én boven de rivieren.”
John Jelsma, DGA VRVenture

In de praktijk
Tijdens Dutch Design Week 2019 was het resultaat van deze innovatieve samenwerking al te bewonderen op de tentoonstelling Circular>Materialists in de vorm van een interactieve Augmented Reality installatie van het door Van Aken Architecten en Maarten Baas ontworpen project ‘De Bakermat’ voor opdrachtgever SDK Vastgoed.

Binnenkort wordt het vervolg op dit project gelanceerd, een 3D model in webGL, onderdeel van een online platform dat tevens ontwikkeld wordt door Gewest13 en VRVenture. Het digitale platform vertelt de bijzondere verhalen van dit Eindhovens landmark in wording.

Benieuwd hoe we erbij zitten of wat wij voor je kunnen betekenen?
Bel of mail ons en we maken een afspraak. Je bent altijd welkom in Eindhoven of Hilversum.